Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Minkki Huldén (c)


Sorgen - ett vägval? (fundra)

 

envar sörjer på sitt sätt

 

någon väljer, bums,

en ny partner,

någon tar på sig år av celibat

 

vem säger att "den glade"

sörjer mindre?

att hen saknade modet

att gå i kras?

 

kanske var det glasklar realism

som tvang fram beslutet

att modigt fortsätta leva?

 

och den som gick i kras?

hade mod av annat slag

 

envar sörjer sig genom

sina svarta nätter

sina frågetecken utan svar

 

på sitt eget sätt

det ges inget annat val

 

 

2016-01-25   22:25

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2016-01-25 21:35



Bookmark and Share


  Margit Grell VIP
Vackert skaldat!
2016-01-31

  Nitram P
Det stämmer verkligen att varje sorg är unik. Fin text!
2016-01-31

  Stefan Albrektsson
En fin fundra, med djupt innehåll, dessutom skriven med en glasklar ton! Fotot är mycket passande!
2016-01-30

  i af apa
mycket i ord
väl som bild,
vackert
endock i sorg
2016-01-30

  Linda CH VIP
Kloka och vackra ord!
2016-01-30

  Carl Mikael Fäldt
Din text gör det lite lättare att finnas till!
2016-01-29

  Ljusletaren
Sant!
Fin bild/kram
2016-01-26

  Nanna X
Stor livsvisdom, och en jättefin bild!
2016-01-26

  AgnesP
Precis så är det med sorg. Alla sörjer vi olika. Så fint skrivet.
2016-01-26

  Gunnar Hilén VIP
Som så mycket annat i livet så väljer vi inte sätt att sörja, i bemärkelsen att vi tar oss en funderare och sedan sörjer si eller så....det handlar om hur många frihetsgrader sorgen getts från första början...och om ilskan fick nån talan i sammanhanget
2016-01-26

  Evelyn Falk Möller VIP
En underbar liten fundering som i mina ögon helt förstörs av ordet "hen". Vad har hönor med saken att göra? Vi har ett svenskt ord - DEN - som är helt ackurat att använda och som inger respekt om man inte vill, vet eller kan könsbestämma individen/ individerna man talar eller skriver om. Medan "hen" bara väcker löje.
2016-01-26

  Kozo
Utan krusiduller, enkelt och rakt. Tänker att det är rätt. Sorgens ansikte ifrågsätts ofta.
Texten andas medmänsklighet.
2016-01-26

  soligajag_1 VIP
Alla sörjer vi på olika sätt, en del försvinner i sig själv, andra tar till andra medel.
Hur man är gör är det ditt val.
Fint beskrivet om livets skede.
2016-01-26

  Bossepoet från Österbotten
koncentrerad livsvisdom
2016-01-26

  walborg
Det dolda inombords syns inte alltid
2016-01-26

  Staffan Nilsson
Vackert.
Sorg är både privat och offentlig.
I en gemenskap kan ingen undvika dilemmat.
Kanske gråter jag på en begravning men skrattar inombords ...
2016-01-25

    ADI Nehlin
så fint skaldat..vacker bild också
2016-01-25

    ej medlem längre
Så sant skrivet. Mycket bra!

"vem säger att "den glade"
sörjer mindre?"

2016-01-25

    carinamnm
Just så sant som du skriver, ter sig livet för mig just nu. Du målade mina tankar och känslor med ord.
2016-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP