Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inmålad i ett hörn


Fanatiker

 

Fanatiker är människor som ”vet”

Tron är tillräckligt för dem alla

De ratar nyttig nyfikenhet

i rädsla för att teorierna ska falla

 

Tillsammans en homogen grupp

som vägrar lyssna på andra

De vill lyckas med sin kupp

högljutt stöttande varandra

 

Vissa har gjort sig till gatans tolk

medan andra tagit sig in i politiken

De drar till sig likasinnat folk

och hånar folkslag i ”fel” riken

 

Med grova kängor och rakad topp

klottrades BSS och VAM på fasader

Nu med slips och kostymklädd kropp

de befolkar riksdagens stolsrader

 

De flesta är män, arga och unga

Kallar sig förljuget för demokrater

medan rasismen de hellre vill lovsjunga

likt NSDAP:s mörkbruna soldater

 

© Kjell Åhsberg

 




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 519 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-28 22:31



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Jag kommer på mig med att jag sitter och nickar efter varje ord. Bra skrivet.
2016-02-12

  Ljusletaren
Fasen så bra skrivet! Håller helt med i det du säger. Tack för bra ord/kram
2016-02-02

  Bo Himmelsbåge
Fint rimmad text o målande bild om ett mycket aktuellt ämne...!

Jimmy Åkesson har mycket riktigt målat in sig i ett hörn, där han inte längre kan slingra sig undan sitt ansvar! Med en papegojas envishet tjattrar han sitt mantra om att SD inte är rasistiskt, men allt SD gör säger något helt annat! Så är det med allt SD gör; man försöker hålla en "rumren" yta av polerad illusion, för att locka lättledda väljare, medan den verkliga agendan är förankrad hos ledningen i tyst samförstånd... OM man får makten i Sverige blir det helt andra o hårdgräddade bullar, enligt ett recept av en ökänd potentat i Tyskland på trettiotalet, som duperade folk för att få den lagliga makten... Det fruktansvärda scenario som sedan hände känner alla till... (utom SD)!
2016-01-29

  boen
verkar bränna flyktingboenden också
2016-01-29

  Chawa VIP
Mycket bra beskrivning kring ordet fanatiker, allt knypplat i gott rimsmide! Talande bild och ingress också. Bravo!
2016-01-29

    ej medlem längre
Intressant text
Mvh annokas
2016-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg