Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vinterns privilegium

Jaha, vad ska den här kylan vara bra för då? Förutom att den är vacker i sitt renaste tillstånd så ändrar den karaktär på människors klagande, som ju måste förekomma.
Det den gör (kylan alltså) är att den hos de allra flesta framkallar ett hat eller åtminstone ogillande av själva kallheten. Och en skulle ju kunna tänka sig att det är något negativt, att upprepandet skulle göra en galen. Men i själva verket är det tvärtom något mycket positivt. För även om det så klart är både tröttsamt och underutvecklande att hela tiden höra på de olika konstaterandena på vädrets obekvämlighet så hindrar det människornas förmåga att välja den väg av kvidande de annars skulle valt. Den väg som visar deras sanna otillräcklighet som människor. Kalla mig cynisk, varför inte? Det kan jag ta emot med största vänlighet. Sen får en ju så klart veta att kylan inte bara sorterar bort yttranden från de som har stora brister i sina mänskliga egenskaper, för det är ju inte en total majoritet av mänskligheten som jag föraktar, men så får det vara.




Övriga genrer (Satir) av Cynikerns dagbok
Läst 489 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-31 18:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar vad jag vill och när jag vill och hur mycket jag vill.
Det finns även annat jag hatar.
Mozart, t ex.
Och all klassisk musik.
Sport.
Alla matlagningsprogram.
Big Brother
Feminism
Aborter
Nazism
Anarkism
AFA
2016-01-31

  kerstin skriver VIP
jag tycker om alla årstider. det är så fascineradende att ett väder kan framkalla så mycken tyckande och hat och ilska. det är ju bara väder och vi är med det. not all days are sundays.
2016-01-31

  Larz Gustafsson VIP
Vintern är totalt meningslös.
Jag hatar kylan.
Det kommer jag alltid att göra.
Jag hatar även dem som älskar vintern.
2016-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Cynikerns dagbok