Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska eller döda eller ingenting

Hat är frustrerad kärlek

Ty att älska en fred
Är att hata dess fiender

- Varför älskar ni inte den freden som jag?
- Varför inte dela min bild för allas bästa?

Bevis slår dovt mot väggen av övertygelse
Oavsett byggstenar
Frustration tar över
Och en ofred eldas
Trots jag den älskar
Desto mer den förgörs



Hat är frustrerad kärlek

Ty den ej bör förväxlas med avsky
Som ur psykologiska avgrunder kommer

Som innerlig rädsla
Som kylande ensamhet
Som djup narcissism



Hat är frustrerad kärlek

Ty hat är inget smart
Då i frustrationens rum finns inga möbler

Eller struktur
Eller balans
Eller i stort sett något alls



Hat är frustrerad kärlek

Ty dess bot är ingenting

- Men är lösningen likgiltighet?

Den ansvarslösa mitten
Den lugna munken
Den distanserade mannen

Ja men absolut nej

Ty likgiltighet är att inte känna
Leva vid sidan av liv
Inte vara människa med utvalda andra eller alla
En utmattad känsloamöba

Som när sanden runnit ur en kärlek för lång
Då känslor och ork tynat bort
Dess rester är en tystnad värre än allt
Likgiltigheten



Hat är frustrerad kärlek

Ty så lyder mänskans förbannelse
Unika belöning
Och kontinuerliga undergång




Fri vers (Fri form) av IL
Läst 441 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-01 16:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En stark och naken text. Gillas.
2016-02-01
  > Nästa text
< Föregående

IL