Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vandring ur pölen till skithögen

Ett djur
såg sig själv
och blev människa


Ställde en fråga
fick inget svar
nöjde sig med en gud


Ofullständig och förvirrad
sökte den en mening
hittade istället ting


Ville då ha andras
så den startade krig
sen säkrade byten med politik


Rik och uttråkad
såg den sig själv åter
men ville nu inte titta


Skådade då försmädligt på andra
men ville inte mötas av lika blickar
och skapade ett sätt att slippa.




Fri vers (Fri form) av IL
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-05 22:05



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
skitbra beskrivning av det vi människor är
2016-02-05

    ej medlem längre
och titeln är ju grym också.
2016-02-05

    ej medlem längre
grym. älskar den här. speciellt de två första och de två sistsa styckena.(vilket i stort sett nästan blir hela dikten då men :) anyways. gillar mycket.
2016-02-05
  > Nästa text
< Föregående

IL