Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I RUSETS DIMMA

I rusets dimma raglar han omkring. Full och redlös. Av en mix på hasch, sprit och tabletter. Faller ned på sängen. De onda drömmarnas mörker omsluter honom. Där de svikna står på rad. Med förebrående blickar. 

Dottern han fick. Övergav till otrygghet. Ilska och hatfylld pappasaknad. Barnbarn, vars ansikten är tomma. För han har aldrig sett dem. Syskon han svikit. Gång på gång. Men ändå har kvar. I nyktert tillstånd.

Haschröken slingrar som en ondskefylld orm i mardrömslandet. Tablettburken är länsad på glömskan den kan erbjuda. Spritflaskans tomhet hånler emot honom. Skrattar åt det liv han förspillt.

Det liv han har. Men inte vill. Och han skriker i drömmen. Ett ångestfyllt vrål för allt som var. Och är. Alla luftslott som byggdes. Alla besvikelser som blev. Den svaga människa han är.

Och han sjunker sakta in i medvetslöshetens barmhärtiga mörker.

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-02-02 17:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten griper och berör mig som läser
2016-02-04

  Lars Hedlin
berör djupt..kram
2016-02-03

  M.Eta
Text som berör väldigt starkt!
2016-02-03

  Petter Wingren
Engagerad text långt från begreppet "fest"
2016-02-03

  M M Mannheim VIP
Hoppas att diktens person finner frid i "medvetslöshetens barmhärtiga mörker"
2016-02-02

  Gisela Nordell
den var en stark och berörande och mänsklig text, man riktigt känner med mannen som om det var man själv, för livet kan vara obarmhärtigt hårt.
2016-02-02

  Änglaögon
Griper tag och berör.
2016-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om mångas bittra verklighet!
2016-02-02

    Dan Myrbeck
Mycket starkt berörande och
illa berörande skildring.

Växlingen mellan långa och korta strofer förstärker.

Bra!
2016-02-02

    ej medlem längre
Skickligt formulerar du ord som gör ont att läsa.
2016-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP