Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi är livets kundtjänst

Poesi är livets kundtjänst
där finns dygnet-runt-support
när du vill av orden njuta
eller bara har det svårt

Där finns världens kuratorer
där finns alla som förstår
Vad du än har för bekymmer
vilka sorger du än får

Vill du lära mer om livet
och dom villkor som där rå’r
finns en avdelning för detta
dit båd’ män och kvinnor går

Om du enbart önskar nöje
finns en mängd att välja på
Du kan ta en dikt på måfå
och bli tillfredsställd ändå

Men dom flesta som besöker
denna kundtjänst för vårt liv
söker nån som redan vart i det
dom själva hamnat i

För då känns det lite lättare
och då tänds en strimma hopp
"Om nån annan kommit ur det här
så ska jag nog ta mig opp”

Och sen kanske du själv skriver
nåt som liknar poesi
så att någon mer som lider
får en dikt att hålla i




Bunden vers (Rim) av Lennart Hallström
Läst 530 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2016-02-01 23:19



Bookmark and Share


  Rise Little One
Intressant tankegång!
2016-02-06

  Land of confusion
Rubriken var klockren och sanningsenlig
2016-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Hallström