Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulens advokat

Jag är djävulens advokat
Jag försvarar allt det som sker
Och jag anklagar alla dem
som berättar om allt de ser

Du ska lyssna på dem som vet
Inte lita på det du ser
Du har ingen auktoritet
Min klient har betydligt mer

Jag är djävulens advokat
och jag finns lite överallt
Speciellt där det råder kris
när klimatet har blivit kallt

Du ska lära dig veta hut
Inte anklaga min klient
för de felaktiga beslut
som har orsakat det som hänt

Jag är djävulens advokat
och försörjer mig som du vet
på att framställa min klient
som ett under av ärlighet

Du är däremot en sån där
som jag framställer utan vett
så du inte blir till besvär
när du avslöjar allt du sett




Bunden vers (Rim) av Lennart Hallström
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-12-23 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Hallström