Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Minkki för inspirationen!


En liten skinpåse med jord från Polen

 

 

Sådan vacker musik som smeker 

mina hörselvindlingar 

in i njutningssrummet i mitt  hjärna.

 

Musiken jag hör är toner

komponerade av en polsk kompositör  

som en gång lämnade sitt hemland

för att aldrig återvända.

 

Denna saknad av hans hemland

hörs och känns

i varje ton. 

 

På flygeln vid varje framträdande 

ligger en liten skinpåse 

med Polens jord.

 

All denna vemod

har skapat musik som lämnar ingen

oberörd i tider som kommer.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-02 23:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Känslor som skapar musik och poesi...vackert...
2016-02-06

  Niliboy
Polen har nu fått en ny regering, konservativ å katolsk å de ser nog till evangeliets människovärde!
2016-02-03

  H.C.B
det finns bara pingviner på sydpolen. :)
2016-02-03

  Rise Little One
Intressant läsning! Vad heter denna polska kompositören?
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP