Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blåser oftast ute på slätten


Morgonpromenad

vindkrater
vi är en djuphavsgom
öppnar och stänger segel
går försiktigt på isfläckarna
lutar oss framåt
är vi redan barn igen
på väg hem
tillbaka
trycker mjuksidan till dig
ett steg i taget
morgonsolen utspridd i blöta åkrar
vi är kanske en packe ved
staplade till två små människor
sista biten fryser katten så vi får bära
alla tre låter pälsen växa ut
bli fet och fin i motvinden




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 611 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-02-05 09:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kan känna morgonkylan. Två rader som gjorde extra stort intryck på mig är
vi är en djuphavsgom
trycker mjuksidan till dig

2016-02-08

  Lars Hedlin
Vacker och levandes text!
2016-02-08

    ej medlem längre
ja, vindkrater!
mycket väl här+
2016-02-05

  lodjuret/seglare VIP
Jag vet inte var felet ligger. Jag vet inte ens om det är något fel. Men om det finns ett så behöver jag. Veta i vad det består. Man behöver kanske inte fundera så mycket. Det är ju bara att läsa texten, för att förståelsen skall komma som ett brev med posten.
2016-02-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Du diktar i stillsam ton i samklang med din tavla.
2016-02-05

  Marita Ohlquist VIP
Den fina bilden förstärker läsupplevelsen!
2016-02-05

  Anya VIP
Vilket intressant ord...djuphavsgom... Ser två personer en vinterdag. Fint att katten blir buren. Jaa vi är alla staplade till människor...vissa med mer ved än andra...tänker jag.
2016-02-05

  Maria Zena Viklund
trycker om skildringen här, dikten flyter på och är ljuvlig. "vi är en djuphavsgom öppnar och stänger segel"
2016-02-05

  Stefan Albrektsson
En fint närvarande morgonpromenad - ljuvligt!! Älskar också "djuphavsgom" och kopplingen till "segel", och "mjuksidan" och den sista bilden av pälsväxten och den sista radens sjungande allitterationer!!
2016-02-05

  i af apa
"alla tre låter pälsen växa ut
bli fet och fin i motvind"

underbara rader!
en teXt som ger klara bilder.
2016-02-05

  Johan Strömstedt
En promenad, omfamnad av egna tankar. Fint fångat.
2016-02-05

  Nanna X
Djuphavsgom var ett spännande ord. Gillar slutet!
2016-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP