Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så härligt att få lyssna till fåglarnas vårläten


Vårsånger

jag ser ut genom fönstret

ser hur fåglar av alla de slag

tar för sig av det som finns att äta

i häggen

det verkar finnas hur mycket som helst

talgoxarna är dom som är mest på hugget

den lilla blåmesen

ser vilsen ut

när den blir bortkörd hela tiden

jag följer blåmesen med blicken

den flyger i väg

kanske är det den

som sen sitter på nötpåsen

som jag satt ut till fåglarna

där får den lilla blåmesen sitta i fred

tills en nötväcka kommer

vill ha stor plats 

så blåmesen sätter sig i en av grankvistarna

på staketet

väntar kanske att nötväckan

ätit färdigt

så blåmesen kan fortsätta att äta

jag hör fåglarnas olika sånger ända in

genom fönstret

jag sitter ser och njuter

av dessa fåglar

som får mig att känna

våren kommer nog även i år

även om det kanske dröjer 

några veckor

 

anits 7 februari 2016




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-02-07 19:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Våren närmar sig city, som Lundell sjöng.
2016-02-14

  Eva Helene VIP
Vilka fina vänner de är, fåglarna. Och en smittsamt glädjerik text här!
2016-02-14

    Dan Myrbeck
Jag skulle vilja vara en sällsynt fågel och säga till dom andra:

- Hallå där, jag är sällsynt, jag!
2016-02-08

  Lars Hedlin
Ja underbart..snart så....
2016-02-08

  Ljusletaren
Ja vad gjorde vi utan dessa småfåglar? De är värda det pris allt frö och annat kostar. För du och jag och andra vill njuta av dess vackra sång. Sant och tack /kram
2016-02-08

  Fem hjärtan VIP
Tack för din fina berättelse med vårkänsla :-) Snart är vi där!
2016-02-08

  Niliboy
Saknar mina fåglar, sen jag fick sluta mata dem, för grannars klagan.

2016-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, dessa små fåglar är så underbara... har lyssnat till deras sång idag...så skönt att det går mot vår...
2016-02-07

  Bibbi VIP
Underbar berättelse.
2016-02-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP