Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon på stranden

De mörka, oroande tankarna
skingrades

av ljudet från havet,

av den rofyllda synen av vågor
som sakta hävde sig

av den uppgående solens
första strålar
som glittrade
i den långsamt
gungande vattenytan.

Jag blev med ens
fullkomligt lugn i kroppen
och klar i tanken
och en stark lust kom över mig
att genast ge mig i kast
med den nya dag
som höll på att öppna sig

full av möjligheter att nyttja,

fulla av glädjeämnen att njuta,

full av källor till frid
att leta sig fram till
och svalka sinnet i.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Andreas Nilsson
Läst 507 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-12 08:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas Nilsson
Andreas Nilsson