Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I grundskolan


Psst... det är jag som är Tomten.

 

Hej!

Jag trodde jag kunde jobba undercover på högstadiet

tonåringar tror ju inte på Tomten.

All övertidsersättning från julhelgen hade tagit slut

och jag behövde mer grötpengar.

Vikarie i matte passade bra för mycket pengar

har runnit mellan mina fingrar.

Gamlingar får lätt jobb i skolan för yngre mäniskor

vill inte vara lärare av någon anledning.

Jag hjälpte till i många olika klasser och det var roligt!

 Men redan från första dagen var jag avslöjad

en flicka i 7-an berättade för mig vad man sa

Alla säger att du är Tomten!

Jag tänkte protestera men så såg jag mitt vita skägg

ned mot bröstet och kände håret stå ut åt alla håll

på mitt huvud.

Du har rätt, sa jag, men berätta inte för Rektorn.




Övriga genrer av Lars Svedin VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-14 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP