Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

When you give me your universe baby



*

Regndropparna
studsar

omkring

som silvrigt
popcorn

matstället

har en svart
illaluktande rök
om sej.

men blänker
skinande ren

av is

när du tänder
tändaren

hörs något tungt
ur den
som om den håller på
att dö

Du viker några

halvdöda blad

på träden
med sönderfrusna
fingertoppar.

glider lätt in
mellan grenarna.

där månens
ljus tittar ned

och lyser upp
natten

om vartannat
bland stumma
stubbar

taniga kroppar
som står och tittar med

svarta vajande stammar

en garageuppfart
in bland
bensinfat

övervakningskameror
och lack.

tvärs över
far vägen

den flyttar sej inte
när vi rullar

över den

utan ligger kvar

och bäddar in oss i modden.

fartränder på din rygg
skuggorna
liknar reflexer

som slocknar och tänds
slocknar och tänds

du ville bara gå
på räcket
på Västerbron

helst dingla från en
av Saturnus ringar

nånting du så gärna
ville visa mej

den natten






Prosa av Lars Gullberg
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-14 19:43



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fasiken vad bra. vilken stämning du målar upp omkring en natt när två är ute och lämnar sina skuggor. Fantastiskt fint. Mycket bra. Jag läser och är med från början till slut. Du målar upp så klara bilder; silvriga popcorn, tändaren som håller på att dö, övervakningskameror och lack. Tack för att jag får läsa!!!
2016-02-18

    ej medlem längre
Ett myller av bilder, färger, dofter. All den skönhet som finns i vardagliga ting. Bra!
2016-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg