Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klotter - full av underligheter

 

döden, munnen och havregrynsgröten.
munnen full av bokstäver. döden som inte kan låta bli att inte vara död. och skålen full av klistrad havregrynsgröt.

jag knäcker den. och räknar skärvor. 

undrar över utfallet. över det som rinner ut. sega formlösa rännilar. som i rent trots sjunger. spöklikt monotont. likt krigsanden i skyttegraven. och de irrande barnen under. 

men underligt är det. 

att döden inte vill vara död.

som vore den mullvaden som evigt sticker nosen upp för ännu en gonk. 

men skit samma.

grönt gräs är grönt gräs och är det röda brutet så är det.

det.

kan inte ens en ovillig död göra om på.

så resten av dagen tänker jag spotta bokstäver i havet och kontemplera över ledmotivet till Hajen.







Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-17 13:24



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Häftigt, ännu en gång, med de där tunga interpunktionerna. Och det syntaktiska vridet i tex "kan inte ens en ovillig död göra om på" är coolt. Hajentemats halvtonstegsmalande tuggar de hårdaste bokstäver...
2016-02-17

  lodjuret/seglare VIP
Om man lyssnar på vad någon säger, brukar folk peta in att annat språk här och var. Exempelvis ord på engelska eller franska, som vi befann oss utomlands eller i en kabin i alla fall. Men ibland när jag läser befinner jag mig, i sinnet åtminstone, i Grekland, Spanien eller Australien. På det viset blir texter som dina, tidlösa.
2016-02-17
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP