Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ställen man vaknar upp vid



Fick ett brev från en död ros
som fallit ned från himlen
med vita pappersblad.
Vinden vred sej ned
mot min kupade hand
där jag satt mej
vid ett runt silvrigt bord
stående i ett öppet hav
med en klippa mot.
Och jag läste :
Att vattnet som steg upp
mot knäna var orden
som rann ur mej.
kom en stjälk som flöt in
och lade sej
den hade flutit runt
och sökt efter sin identitet
medan månen försvann
bakom ett stort mörkt moln
där den fann en vän
bakom sin egen skugga




Prosa av Lars Gullberg
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-18 21:15



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Så fint, underbart att få försvinna i dessa rader en stund, Tack!
2016-02-19

    ej medlem längre
En drömsk stämning förtrollar...
2016-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg