Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgårdsbelysning



Tiden i trädgården.
Nu är den täckt av is.

Men tavlan du målade
och hängde i vår hall

visar sommar
och fåglar omkring

där vid den svaga belysningen
från den blå lampan i hörnet
på väggen vid fönstret

Annars är allt nedsläckt
så du vill ha om natten

faller den utanför
av snöpärlor virvlande

runt ut över sundet
ned över de väldiga
vidderna

där ett eko av våra skratt
den där dagen i somras

hänger sej fast
på ett broräcke

och vägrar släppa
i mina tankar




Prosa av Lars Gullberg
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-18 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg