Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
u tänds eldarna snart sjung in sköna maj


Valborg

Nu brinner eldarna i skymningen nu hörs körsång
Nu samlas vi för att njuta av våren natten lång
Här samlas vi, vi äter och skrattar i goda vänners lag
Och då höjer vi glaset för hans majestät på hans födelsedag

Så ta din vän, kom med ut i nattens lågor
Finn varandra i stället för att söka svar på frågor
För nu spelar våren upp, låt oss berusas
De små blommorna tittar fram, man kan inte undgå att förtjusas

Nu brinner eldar i aprils sista natt
Det är en vårens dans där bortifrån där man hör skratt
Vintern är över, och i natt hälsar vi en blomstrande vår
Se där bortom krönet se hur grönskande våren står

En tid för förälskelse, nu dansar vi i eldarnas sken
Staden i horisonten, vi ska dansa över stubbar och sten
Vi har en hel sommar, men jag kan inte vänta så kyss mig nu
En hel vinter har jag längtat, och den jag längtat efter är du
Människorna söker sig till eldarnas ljus där de nu brinner
Där i eldens sken nu frusna själar varandra finner
Ihop om att åter leva innan gryningens milda ljus
Älskande, kyssandes och drömmandes på äng och i hus

Ser du hur gräset under våra fötter har börjat grönska
Jag vill ha dig i min famn, blott det, inget annat sa jag önska
Kom till mig, ack så skön du är valborg
Kom till mig kvinna, kyss bort min sorg






Fri vers av PPQ
Läst 436 gånger
Publicerad 2006-04-30 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ