Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En konung

 

 

Med svansen slår blixten

med sin piska/ snärtar hårt mellan träden

i skogen

en här, en där

klyver en tall i två/ som faller över

myren/ med regnet/ på sin rygg

löper älgen

Kronan som en bröstkorg/ på hans

huvud av rädsla/ ångar mulen

ännu varm/ när han träffas

av stammen/ är han

saknad.

En konung är död.




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 323 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-22 17:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja när Helge är borta saknas han av Helga! De är varandra så trogna, i stora skoga! Dramatisk, slagfager bild!
2016-03-18

  Scarlett Miryam VIP
"Kronan som en bröstkorg" => JAA!
Och det är alltid fel konungar som faller.
2016-02-27

    ej medlem längre
Häftigt fall!!
2016-02-23

  i af apa
instämmer i um. !!
2016-02-22

    ej medlem längre
länge leve konungen!
+
2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo