Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


det hejdade

Det hejdade, det tillbakahållna
det avbrutna, det avklippta
är det som inspirerar
aviserar avsändarens avtryck.
Tryck på eftervärlden
det är det som är det intressanta
- det relevanta

Det är där det nakna finns
i det gömda i underläppens darrning
där allvaret och konsekvenserna
gör sig påminda sådär en måndagsmorgon
mellan tre och fem
När allting släpper taget
där det som viskades skriker
där det som smektes slår
där all försommarens grönska sätts i halsen
av att det bara är för mycket – grönt

Det är då själens uttryck gör sig påmind
och ögonen gråter
när halsen skriker för det gör ont, ont
i bröstet av allt det som väller in genom balkongdörren
efter den instängda vintern.
Huden blir öppen, sårbar, knottrar sig
och doften av dagg sticker i näsan och
tankarna bränner i mellangärdet
så vackert är det.




Fri vers av Lisapolja
Läst 315 gånger
Publicerad 2006-05-01 00:20



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
jag känner att det var läsvärt.. i min jakt på visdom. du säger väldigt mycket, med många ord och pratar på något sätt runt, runt... det får bättre fäste då kanske.

"tankarna bränner i mellangärdet
så vackert är det"

väldigt bra mått på känslan av skönhet.
2006-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja