Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

luftgropar

Jag ska börja skriva för att jag är lycklig
om hisnande ögonblick
och rörande överenshet i gråtmilda ögon vid ett avsked
på en av landsortens flygplatser
Borlänge.

Jag ska tänka att up-my-ass när planet lyfter och känna mig hög
av avskedets sötma och bekräftelsekickar
och se när planet snuddar molnen och hur ruset
dyker upp och ut ur maggropen
jag kräks

Ligger hemma i din säng. Borta är tanken
på liv fastän livet har en självklar plats
mellan fyra ögon Och minns gör vi att temperaturen sjönk i rummet
och banden mellan oss tätnade och vi närmade oss varandra, igen

Jag kräktes
Och trodde nog ändå att livet skulle fortsätta efter det
Men så kom en annars mycket skällig jakthund fram och la sig ner, slickade mina fötter rena
Och jag såg att din penis slaknat om mornarna
Och jag kände en större lust att ta avsked just för att få se dina
våta ögon och höra dina hulkningar mot min axel
och känna att allt ändå var levande när vi drog
Som om det alltid skulle fortsätta leva då
åtminstone någonannanstans
Och känna luftgroparna hetsa min lust
Att leva mera och närmare
det farliga
Och att jag drack många tequila
Och köpte billiga trosor på flygplatsen
Långt borta vid torra landsvägar och milsvida stränder fyllda av plastsopor
och jag mötte många män där
och skrev många vykort hem
och jag fick ett av dig

Där du skrev att jag var fri.




Fri vers av Lisapolja
Läst 498 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-12 04:34



Bookmark and Share


    Janniqa
Wow, jag gillar hur du börjar texten Lisa, och slut meningen så klart, resten kan du stryka!

haha bara skojja...
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja