Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utan titel

Kanske finns det ett annat Jag på en annan plats som går runt och duger.
Vilken provokation det skulle vara att bara vara, duga. Leva.
Vi lever i en verklighet av upptrampade stigar
långt från myrmarkens kroppsdoftande hjortronblom
och trampade leder
som förleder och låter oss irra
gå runt i cirklar bland skvattram och vindpinade martallar
som knotigt strävar trevande och saktmodigt
- som fingrarna i natten söker sig in och fram genom hudflikar -
tunga steg och knott som bits och broms som bränns
får oss att stanna upp
ta ett andetag och ett steg tillbaka
blicka ut över det gröna
Det som växer, suger fukt och liv ur marken.

Någon annanstans, långt från upptrampade stigar.




Fri vers av Lisapolja
Läst 383 gånger
Publicerad 2008-08-12 03:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja