Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud är mitt enda vittne

Du förstår nog inte

jag behöver inget annat vittne

än Gud


När djävulen gått sin väg

såg jag

att båda gått bredvid mig

genom hela livet


och Gud vet

att det inte var hans ord

jag pissade på

den där natten

på kyrkogården

utan döden

som inte tycktes

lämna mig ifred


den där natten

för några veckor sedan

blev jag en främling igen


och döden sa

det var länge sedan

men jag tror nog

att du känner igen mig


jag gick

och gick på en landsväg

och nej

det fanns ingen väg ut

från detta mörker


Det tycktes

som om Guds ljus

slocknat


Tror du

att jag suttit här nu

och skrivit dessa rader

utan Guds nåd


att det lilla

jag åstadkommit i detta livet

är min egen förtjänst


och i vilket fall som helst

så är det ju i nästa liv

som allting börjar

detta är bara

en busshållsplats

där Gud själv

inte människan

skrivit tidtabellen














Övriga genrer av Ali D
Läst 401 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-26 16:58



Bookmark and Share


  mike irow
bra dikt utan tvekan!
2016-02-26

  Jeflea Norma, Diana. VIP
”Tror du

att jag suttit här nu

och skrivit dessa rader

utan Guds nåd”
Vad underbara dikter skriver du Ali.

2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D