Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet roterar, oavsett färg


Rundgång

 

Jag var trött

på att vara arg

arg för att jag inte

hittat någon plats

 

så kändes det

 

nu är den platsen

funnen och verksam

jag skapar med ord

rösten har hittat rätt

 

vill bli tolkad

utifrån kvalitén

på dessa ord

inte utifrån klass

och ställning

 

men hur uppgiften

än tacklas

blir det politik

 

jag menar …

hela jag är ju politik

 

så är ilskan tillbaka  

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-26 14:18



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Just så är det!
Livet är politik o rundgång!
För politik är att bry sig om vår framtid!
Men vi vill att den ska vara en positiv,
god cirkel för så många som möjligt...
för då växer o frodas samhället...
inte en ond cirkel... då måste vi reagera kraftfullt!
Du har hittat rätt!
2016-03-01

  ULJO
Bra ordat här
2016-02-26

  mike irow
stämmer Ljusletaren!
2016-02-26

    ej medlem längre
Ligger mycket i det här. Bra ordat!

"men hur uppgiften
än tacklas
blir det politik

jag menar …

hela jag är ju politik"

2016-02-26

  Ljusletaren
Fasen så bra skrivet!
Livets rundgång i ett nötskal!
Politik är väl egentligen att bry sig eller ...
/kram
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg