Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djuphavsdykning




De första tio meter jag dök

Var ljusa


Jag ville dock riktigt jävla djupt

Gasblandningen i tuberna

Gav möjligheter


Redan på ytan visste jag

Detta dyk kommer ändra mig

Kanske kommer jag aldrig

Till ytan igen


Ljuset försvann efterhand

Mina ben sparkade fenorna

Längre ned


Jag fattade nog aldrig vidden

Av mitt beslut att nå botten


Fattade nog inte hur djup sjön var

Begrep nog inte att jag borde

Stannat vid ytan




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carl Mikael Fäldt
Läst 439 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-26 20:46



Bookmark and Share


  HelenaW
Detta vatten vi ständigt måste dyka ner i, utan att förstå vidden av hur djupt det verkligen är..

Känner en sån samhörighet med Dig genom denna text..
2016-03-25

  Bo Himmelsbåge
Djupsinnig dikt...

Förstår Din längtan att nå botten...
för sedan kan det bara gå uppåt...
ta ett stadig tag med fötterna mot bottengruset o stöta mot ytan...
igen...
2016-03-01

  Respons VIP
Spännande!
2016-02-27

    Sefarge VIP
Människans mörker. ..
Kan vara djupt traumatiserande.
Tänker bla. på FN-Personal
Kan Lyriken vara en terapeutiskt
Ljuskälla,halmstrå. .. Därvidlag?
Viktig medmänsklig
Bortgglömd betraktelse?
:)


2016-02-27

    ej medlem längre
En tung och djup betraktelse över livet, dramatisk och med svart metaforer..bra framförd
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt