Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... en speldoselåt

En speldoselåt ... ett skutt därtill
en leende blick, en handklapp
ett snubblande steg ... en volt - häpp HAPP
är allt i mitt livs vaudevill

Nja ... drömmar förstås, jo drömmar som tytts
till dikter som själva de smitt
av sagor om älvor och tomtar och troll ...
fast ... dikt har en undanskymd roll

Om bjudes för speldosan silver och gull,
för dikt blott en gnistrande sten,
så säljer jag dikten, för gnistornas skull,
och ger alla barnögon dem,


ty snörflande handklapp,
en ivrig, tafatt,
till en speldosas haltande hast
är ett värmande sus
ovan bifallens brus
ifrån stelnade mänskor av plast!





















Övriga genrer av S-E Forslin/same
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-05 15:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En rörlig dikt. Gillar det trolska i texten. Den naturnära.
2016-03-07

  Öknens Ros VIP
en speldosa med tjo och tjim för alla att dansa till
2016-03-05

    ej medlem längre
Speldoselåtar och glittrande barnaögon kan nog stelnade sinnen att mjukna och falla in i takten...
Kanske det som behövs för en stressad nutidsmänniska.
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same