Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidstecken

Vi lusläser

nyupptäckta Runor

pedantiskt noga

noga noga, granskar

mått och vikt, mäter

med skuggornas mått

djupet

med lärobokens viktenheter

tyngden

i bokstävernas meningsfyllnad

 

Vi stryker

med heta fingrar över

stenens kyla

fingrar på stenens inhuggna

lågor

synar deras vilopunkter

i årens

eko

och i stenens vibrerande porer

vi väger

varje mejselhugg

mot en trolös tid

vi synar vår egna iakttagelser

mäter, väger och summerar

vi läser stenens tysta budskap, röstens rytm, styrka, ton

vi läser genom klara ögon

genom glasögon

microskop

 

Vi granskar alla nyupptäckta

runor, stående, i vår nit

hängande upp och ner,

liggande

med kinden mot stenen

kikande

med ett

 

öga

 

efter minsta spår

av runristarens

andetag

 

och allt låter sig slutligen förklaras,

allt, utom Meningen

pulsens försvinnande,

återkomst

och ljusets tysta fotspår

där emellan ..

 




Fri vers (Fri form) av S-E Forslin/same
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-16 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same