Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRUKTANS KÄRNA

 

Jägaren

 

Skammen, jagar han.

Någonstans mellan

önskan och tvivel hukar han

ivrigt spanande efter

den nya himlen

där ingenting är allt

 

en vind söker Dig

i tomrummet

 

 

Adam Moses

är hans namn.

 

Den mannen talar alla ödens oräkneliga

tungomål

svalda eller osvalda

så lika varandra

som eld och vatten.

 

Den mannen talar Jordens Solens

och Livets alla språk,

och fler.

 

Adam Moses samtalar med Jorden

på hennes mustiga tungomål,

 

med Solen byter han tankar

via blommors doftande meningar.

 

Inför Livet bugar han

med näven på sitt hjärta.

 

Gratis översätter han

med glädje

den växande ondskans glödande devis ovan

alla dess

 

horisontvida

 

Portars

 

 

vidöppna gränslösa

 

Dammluckor:

 




Fri vers av S-E Forslin/same
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-15 13:06



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Helt i egen kraftfull
Berörande "stil"
Bravo!
;)

2021-04-06

  Färdskrivaren VIP
Oerhört fascinerande! MYCKET BRA!
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same