Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eva Langrath Repris: jag saknar våra samtal vid köksbordet och vita vintrar.


Letar

Lägger pussel
av alla orden
de sagda
och de osagda

vem vill jag väl
vem vill mig väl

ärlig oärlighet
oärlig ärlighet
dansar en vals

i skogen
är snön vit
orörd, otrampad
foten sjunker ner

vid matbordet
låter minnena orden
komma som de vill
huller om buller
ena stunden var han barn
och nästa stund var jag
ett barn

det gemensamma
vi var frågvisa
grubblande barn
med en drivkraft att vilja förstå

farmors undran för oss båda
hur ska livet bli för er
som har så många frågor

och det ser man ju nu
hur det blev
säger han till mig

© Eva Langrath 2015




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 592 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-05 16:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker mycket om hur du berättar i denna. Vem är denne "han"? En far? En varm relation med både "han" och farmor beskrivs. Tycker också om funderingarna i inledningen...vem kan man lita på?
2016-03-06

  walborg
Inte lätt att kanske kunna mötas på alla nivåer samtidigt, men på djupnivån måste det finnas en ömsesidig tillit att vila i ... tankar och associationer bara ...
2016-03-05

  Bibbi VIP
Begrundar Dina djupheter.
2016-03-05

    ej medlem längre
Så fint du beskriver miljön och stunden där frågor, ord och pusslande är viktiga.
2016-03-05

  KYREUS of Sweden
Mognad:
att våga
-se.
2016-03-05

  Anoo Niskanen VIP
Den som söker ska finna. Vackert skrivet!
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP