Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av vår tid


Ensam genom staden hem



jag sitter vid mitt skrivbord, ensam med mina tankar och låter ett ljus brinna ned. Jag tänker: dessa rader jag så gärna vill att du läser i natt då du ensam går genom staden. Ensam som jag, en rad av fåglar på en telefontråd mellan våra tankar. Jag tänker och blänker med min mobilskärm där jag ser mina ögon och dina hur de möts, möts bakom månskensplanetens gator in bakom gränderna upp, och in i de trånga fönstren av spruckna fasader som förbinder oss, med resten av himlen, där kratrarna längtar efter vår. jag skriver ned ditt namn, din adress, och din ögonfärg. Snart slocknar ljuset och det blir helt svart, men jag vet att du går där med mej ensam genom staden hem. Staden du och jag går ensamma i, och kröner oss.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 649 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2016-10-26 12:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Hellre så här än uppställd i verser,
som läsning så ofta blir. God prosa.
2016-11-12

  Nanna X
Du skildrar ensamheten men besvärjer den också, skapar hopp - skickligt!
2016-11-06

  ~Leonardo~
Låser "in i fönstren av spruckna fasader"
Du bygger upp en så skön stämningi ditt val av text och meningar. Mysigt. (Applåder)
2016-11-05

  överlevaren VIP
Vackert...
2016-10-26

  Solstrale VIP
Månen! Det är månljust och jag gillar!
2016-10-26

    ej medlem längre
Den här texten blir bara bättre och bättre under läsningens gång. Jag upptäcker att jag är trollbunden. De två sista meningarna utgör ett så fint slut. Tack för en fin läsupplevelse.
2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg