Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Händerna i fickan, och håll käften!

 

 

Jag har sedan en tid bakåt funderat på om varför en del människor hänger sig kvar i det förflutna, och inte släpper taget om det som har varit. De lever i dåtid, och ältar "det-som-har-varit-och-inte-går-att-förändra" till förbannelse! 

Missförstå mig inte nu. 

Det är helt ok att skriva ner sina tankar i en dagbok, en blogg eller dylikt, och att ventilera och bearbeta händelser och situationer från förr. Att skriva av sig är en bra terapi, sägs det. Jag  vet, då jag själv gör det. Jag tar kapitel efter kapitel och betar av dessa, och sedan stänger jag de sidorna från mitt liv. I min bearbetning av det förflutna, kommer jag till insikter och förståelse, samt att jag rannsakar mig själv och min delaktighet i det som har varit. 

De som har som enda samtalsämne, då man träffar dem, att älta det förflutna varje gång, och alltid skylla ifrån sig och hävdar sin oskuld i händelser och situationer som har uppstått i dåtiden: jag orkar inte med er! All deras energi och tid går åt att fokusera på dåtiden, och deras bitterhet tar över. Den negativa auran lyser osynligt, men kraftfullt kring dessa människor. Man känner den starka negativa kraften, och jag mår inte bra då. Man är två som träter, och har det hänt så går det inte att förändra. Punkt!

I aggression och raseri reagerar vi människor olika. Vid eventuella konfrontationer och oegentligheter, där man är oense eller osams, uppstår reaktioner i affektion. Man kanske säger eller gör dumma och ogenomtänkta saker. Man sårar någon, kanske inte alltid medvetet, men ändock, man sårar just där och då.

Jag tror att de flesta människor bär på ett samvete och att de har ånger inom sig. Förr eller senare "knackar" detta samvete på, och får dig att ångra det som sades eller gjordes. Det går inte att ändra på det som har varit, och en människa kan nog inte må bra i längden, om hela deras vardag går åt till att älta det förflutna, och att ideligen hävda sin oskuld och icke-delaktighet i det som hände. Jag förstår att man kan vara irriterad över att "sanningen" inte kom fram över det som hände, men det går inte att ändra på nu längre" Det som har skett har skett. Och det finns ändå alltid tre versioner av en sanning: Din sanning, Motpartens sanning och Sanningen. 

Om man istället accepterar dåtiden, och kommer till insikter att det förflutna var länge sedan, och att det inte går att påverka nu i nutid, då tror jag att man kommer att må bättre. Om man väljer att ta bort det negativa, och istället fokuserar på det positiva, kommer detta påverka inte bara din fysiska kropps mående, utan även din själ och ditt sinne. Bitterhet över det förgångna kommer att knäcka dig annars. Erkänn din egen delaktighet i det som hände, rannsaka ditt egna beteende och dina reaktioner på det som hände, och gå sedan vidare med ditt liv. Bearbeta skiten en gång för alla, och stäng sedan locket till detta arkiv!

Inta en positiv inställning och attityd. Håll huvudet högt och le. Låt din aura skina med positiva strålar. Både du och din omgivning kommer att märka skillnaden. Du kommer att må bättre i ditt sinne, och din hälsa kommer att förbättras. Detta för att all den energi som tidigare lades på det negativa, kan nu riktas mot något positivt istället, att hela dig, och krafterna kommer inte att dra ner dig. Tvärtom, du kommer att må så jävla bra och känna ro och frid. Äntligen! Oavsett vad som är sant eller inte: Dåtiden går inte att förändra! Lämna det förflutna bakom dig, och inta steg mot ditt nya positiva liv. 

Rensa även bort allt negativt kring dig; miljöer, bekanta och vänner, beteenden etc Omge dig enbart med människor som ger dig positiva vibbar och miljöer som ger dig kraft. Inte det som trycker ner dig. Lämna allt som känns dåligt bakom dig. Gå vidare - Gå! DU och endast DU väljer din framtida lycka. Vänd ryggen till mot allt negativt och låt dig inte påverkas eller låt dig inte reagera med ett negativt beteende. Bemöt aldrig det negativa. Gå därifrån. Lämna den "dumma" tanken, och träna dig själv i att inte reagera impulsivt. 

Ett bra motto är: "Händerna i fickan, och håll käften". Det betyder och innebär att DU ska inte låta dig påverkas, varken med fysiska tilltag eller verbala reaktioner. Inta en positiv inställning och en positiv attityd. Håll huvudet högt och le. Ta inte åt dig av vad folk säger. Ta inte åt dig av vad folk gör. Låt dig inte bli provocerad. Göm dig inte, och låt inte antagonisterna vinna! Gå ut och var social. Visa dig bland folk och LE. Le så dina smilgropar får "håll". Skaka av dig skiten och LEV LIVET.

 

 Man har fiender som man odlar, omhuldar och vårdar, och som man hoppas alltid ska förbli fiender.
 

När du förändrar ditt sätt att betrakta saker, förändras de saker du betraktar.
Max Planck

Människan är inte annat än summan av sina tankar. Det man tänker det blir man.
Mahatma Gandhi

Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över
utan det handlar om att lära sig dansa i regnet.
ordspråk från nätet

Att gå omkring och känna hat eller bitterhet över någon eller något
är detsamma som att låta  det som du avskyr få bo helt gratis i ditt huvud.
citat av okänd

Det är viktigt för vår hälsa och våra liv att vi har roligt och njuter av livet.
Gör något varje dag som får ditt hjärta att sjunga.
Marcia Wieder, författare

Bilden hämtad från nätet med Google bildsök: "negativ energi".

Kika gärna på min fotokonst på Instagram: 

https://www.instagram.com/kristina0179/

 

 

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-07 21:06Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
LEV LiIVET! En så bra sammanfattning av ett budskap - att minnas är gott, att älta är att låta dyngan regera. Tack för en bra text.
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale