Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det enda som är fel

Tack

för att Du fortfarande säger

att jag är vacker,

och mer ord upptill

efter så många år

med mig i ditt liv

 

Du ger mig fler komplimanger

än vad min exmake

någonsin sa

som han aldrig sa

de år vi var gifta

och det säger en hel del

 

Jag kan inte minnas

en endaste gång

då han sa

att jag var vacker

att jag var hans ögonsten

 

Du SER mig

sitter och betraktar mig

med ett ständigt leende

och kärleksfulla ögon

och jag känner 

din kärlek

din omsorg 

din längtan

din åtrå

om mig

 

Och jag hör den

Dina läppar rör sig

med ärlighet

med sanning

Äkthet

som jag aldrig mött förut

 

Tack

för att Du

gjorde mig levande

och gör mig levande

Inte bara i dåtid

utan även nu i nuet

 

Tack

för att Du

ser mig som kvinna

min helhet

min existens

min värdighet

 

Du

ger mig respekt

 

Kvinnan inom mig

lever

för att DU

finns i mitt liv

 

Tack kära Du

Tack

för åren med dig i mitt liv

och troligen fler därpå

 

Om det vore något

som jag önskade

förändra

på det enda som är fel

Siffrorna

talar ett helt annat språk...

 

Men vem vet...

(text en repris från 2016)

 




Fri vers (Fri form) av Valkyria-Fatale
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-25 21:39



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
att jag var hans ögonvrå
2022-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale