Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En "tiny" liten sketen ordfattig poet

 

De som säger sig tillhöra "Kultureliten", vill rangordna och sätta titlar av nivå. Att kalla sig för författare utan formell rätt, sägs vara ett stort titelbrott som sk novis att begå.

- Uppfyll formalia, skriker tvåboksskribenterna högt ut ur sin hals. - Kom inte här Fröken A-lagsskribent, och dra ner vår titel med din åsikt i felaktig vals. - Du förminskar alla de seriösa författare, som jobbat länge och väl med skrifter att förmedla till läsarens öga. - En amatör som Du tar inte författarskapet på allvar, och nu vi pekar lärdomens finger med bla bla bla, pust...."om det säger Jag att jag ej bryr mig föga".

I rad efter rad försöker kultureliten rätta amatören med uppläxande ord. De gaddar ihop sig i tråden och höjer författarnäven med expertutlåtanden, och minimerar tant novis bakom skärmen vid sitt bord.

- Denna scen är ej i ägo av självutnämnda så kallade tvåboksförfattare i rang. Alla är välkomna, virtuella författare, spökskrivare, skrivbordsförfattare och övriga med sitt skrivarengagemang. Men åh, så ni menar att jag "bara" är en tiny liten sketen ordfattig poet. Vad vet ni vad jag har skrivit i massor, _utöver_ poesi, prosa, brandfacklor och annan text, jag författar i block efter block till min skrivbordslåda, om det ni vet ingenting, njet.

 

//Denna text är en repris, då jag har postat den förut. Jag minns dock inte när, men det var ett par år sedan. Jag finner den såpass läsvärd att den är värd att postats än en gång. 

 




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-06 21:46



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
En sommar av trevliga överraskningar att se dig igen, när du skrev var du en av mina favoriter: uppriktig, levande tematisk gemenskap.
2022-07-07

    ej medlem längre
Den texten är relevant - fortfarande! Jag har hört samma ord. Trots att jag gett ut (på eget förlag) tre böcker så räknas detta ej.
Jag förstår frustrationen. Istället för ett välkomnande så möts man av elakheter!
2022-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale