Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eliphant

Du är ett flygplan över en egyptisk
sandöken

Du är ett blått öga av kristallklar sjö
du sveper över, låter solen gapa
och svälja allt





Dunsta
i en vit näsduk

över tårfylld kind och vinden knäpper
med stråken




när hon svingar violinen, de badar som i tappat blod
medan kroppen rullar
runt över glöden.




Hon försvinner
in i tältet.
och blir en erotisk schablon av förföriska rörelser
kryper hon ur sin kokong till en
fullt utvecklad slända med skimrande färger
kryper hon in i hörnet
och väntar på sitt första byte.






utanför runt elden
sitter männen



som facklor och flämtar lika svedda och röda i värmen
som födan de avnjuter,
utan att veta
att de redan
börjat äta av varandra.





Snart sitter endast en kvar.
som reser sej och belåten går bort mot tältet
och in.







Prosa av Lars Gullberg
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-10 13:34



Bookmark and Share


    Melona
Den här dikten är fantastisk. Både kittlande poetiskt vacker och skrämmande i sin final. Tack.

Älskar verkligen inledningen!
2016-03-10

  Solstrale VIP
Skräckblandad förtjusning upprymmer mig. Hjular din poesi alltid över gräset, som en akta akrobat...
2016-03-10

    ej medlem längre
Å vad jag skulle vilja se dig experimentera med andra grafiska arrangemang av dina ord. Prova! Här ett exempel att prova: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1947171

2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg