Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Komprimerade ljud och minnen

Det finns en reklamsnutt på tv, där pistolskott hörs och det finns en spaningsbil med några spanare inuti. Kort därefter; Skotten hörts, kommer två män? ut, med en ihoprullad matta, och spaningsledaren säger i sin com -radio; -Det var bara några som piskade mattan, och den känslan har jag inte varit med om, Men, hur låter ett gevärsskott, i jämförelse med att piska en matta "alldeles för hårt", med två slag och ett stön därtill? Jag hörde dessa två pisk och ett stön idag, när jag v ar ute på promenad. Jag visste inte var ljudet kom ifrån, precis som en gång, för några, kanske barnsligt uttryckt "hundra" år sedan, som jag hörde ett brummande, precis som den gång när det lät som; om det varit vikingar runt ett bord, som slog på bordet eller trummorna och sjöng, men vart kom ljudet ifrån ; från skogen. För några "hundra" år sedan, då jag inte minns exakt vid vilken ålder jag varvid.




Bunden vers av Mim
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-11 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim