Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stelnade ansikten

- Du ska inte hålla på och göra grimaser sådär!, utbrast min mor irriterat.
-Om du inte aktar dig, så fastnar ditt ansikte. Och hur kul är det?

Som vanligt fnös jag åt mamma.

Många år senare tänker jag...
Kanske hon hade rätt...?

Mina ögon har kanske gråtit för mycket och fastnat i en evig flod av tårar?
Mitt ansikte har kanske förvridits i förtvivlans vanmakt en gång för mycket
och fastnat i en förstelnad mask av vånda?

Mamma, du som kände till vad som kunde få ansikten att stelna...
Varför sa du aldrig hur man tinar upp dem igen?




Fri vers av Marie Ann
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-14 19:14



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Det är intressant att betrakta ansikten. De kan berätta så mycket om en människa. Och man kan själv dikta in olika egenskap eller levnadshistoria i personen.
2017-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Marie Ann