Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄLSKADE VÅR

Blyg marssol

värmer

mitt frusna jag

 

tinar försiktigt

själens

trasiga iskanter

 

älskade Vår

i blommig klänning

och vindrufsigt hår

 

bärande frukter

av liv och död

i dina händer

 

sår vemod att växa

i mina tankar

om svunna år

 

livet har tagit

och gett

som livet gör

 

timglasets sand

silar tiden sakta

åren sekundlika

 

jag fångar våren

i  fjärilshåv

att njuta i vintertid




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-21 17:39



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
Bland det bästa jag läst av dig!
2016-03-28

  Fem hjärtan VIP
Så fin strof " att fånga våren i fjärilshov" Mycket vackert!
2016-03-22

  ULJO
Etj steg närmrej
2016-03-21

  mike irow
vackert...
2016-03-21

  M.Eta
Att fånga våren i en fjärilshov, låter mysigt! släpp inte ut den igen på ett tag, låt isåfall sommaren ta över!
2016-03-21

    Dan Myrbeck
Fina funderingar i haikulikande strofer.
2016-03-21

  Gisela Nordell
fina och poetiska rader"...fånga våren i fjärilshov", man känner spänningen i de olika polariteterna av ljust hoppfullt och vemod.
2016-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om våren och livet!
I dag såg jag årets första fjäril samt en humla.
2016-03-21

    ej medlem längre
Vackra ord fyllda av vår och glädje.
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP