Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tala eller skriva

 

Vi behöver tala om mig

 

Så att du ska förstå

 

Vi behöver tala om 

mina känslor för dig

 

Vi behöver tala om det

 

Om min längtan

som kan föda många stigar

att jag redan är på väg

långt före dig

 

Så att du ska förstå

 

Vi behöver tala om natten

när jag sitter vid stjärnorna

och väntar på att det som varit

skall återvända

 

Så att du ska förstå

 

Vi behöver tala om mig

om min förlorade kvinnlighet

om mitt hopp

att jag ska hitta den igen

 

Så att du ska förstå

 

Vi behöver tala om

min rädsla för skriken

om att de alltid

kommer att vara en del av mig

 

Så att du ska förstå

 

Vi  behöver tala om tystnaden

som måste finnas

annars kan jag inte höra

när jag andas

 

Vi behöver tala om det här

 

Så att du ska förstå

 

Och

Jag måste skriva

alla dessa ord 

om och om igen

Jag måste skriva

vid min gud

jag måste

men det kommer inga ord

Det kommer inga ord

inga ord

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-20 21:01



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
ibland tar orden slut och då måste man inte tala, då måste man ingenting..bara vila i sig själv.
2016-06-08

  Annie b'larsson VIP
Både- och..men det är riktigt, man måste tala! Tala om det, om allt. Vi måste tala med varandra - och lyssna.

Tycker mycket om din dikt.
2016-06-08

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
Att vilja men inte kunna.
2016-03-21

  Solstrale VIP
Det skriker LYSSNA! Jag vill bli hörd, och jag blir berörd... Tack!
2016-03-20

  mike irow
överraskande vändning redan
från själva början
strömmar finfin ända till
överraskande slut,--gillar skarpt!
från läsidan, närbilder.

2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP