Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett väntrum

Väggarna i ett väntrum
målar känslohav,
nyanser i hjärtslagen
och djupet
i blicken hos någon som väntar.

En junikväll,
en natt i december.
Stjärnorna
är lika nära
är lika långt borta
nu
som då.

Jag vill ännu vara delaktig
i livets hjärtedroppar.

Dagar som obemärkt passerat
likt ett flyktigt leende
i två främlingars möte.
I ett väntrums väggar
målas de
i det vackraste som livet kan ge.

Stjärnhimlen
varför såg jag den inte
trots att mina ögon
alltid räknade stjärnorna?

Jag vill luta mig mot din trygga skuldra
och lägga min oro i dina händers pensel.
Jag vill att du målar ögonvioler i min berättelse
som hjälper mig att acceptera

mitt
efteråt.


Copyright text och bild/Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 448 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-03-21 13:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande och vacker text!
2016-03-31

  Bo Himmelsbåge
En vackert penslad akvarell
över väntrummets stilla frid
eller känsloblommande tysta
möten...
där stjärnhimlen är lika nära
nu som då...

"Stjärnhimlen
varför såg jag den inte
trots att mina ögon
alltid räknade stjärnorna?"
2016-03-27

  Ninananonia VIP
Berörande fin...
2016-03-26

  Anya VIP
Tycker mycket om dina bilder och gestaltningar som t ex:
Stjärnhimlen
varför såg jag den inte
trots att mina ögon
alltid räknade stjärnorna?

Eller:
Jag vill att du målar ögonvioler i min berättelse
som hjälper mig att acceptera

Bra!!!


2016-03-23

  soligajag_1 VIP
Denna väntan ger glädje och harmoni i alla målade fönster.
Sträck ut din hand och få känna kärlekens trådar flöda.
2016-03-22

  ULJO
Vackert formande ord till berörande poesi
2016-03-21

  Maiah VIP
Stark och helt underbar text
2016-03-21

  Lindha W Gustavsson
Oerhört varmt starkt och berörande. du formar ord som blir till vackra meningar med ett innehåll som oftast är oslagbart.
2016-03-21

  Hanna Mari Wallin
orden här berör själens djup

mycket vackert skrivet
2016-03-21

    ej medlem längre
Ord som når ända in i hjärtat. Vackert och mycket berörande.
2016-03-21

  Marita Ohlquist VIP
"som hjälper mig att acceptera
mitt
efteråt"

Ensam är inte stark.
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon