Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto_ Eva Langrath tidigare publicerad i 181 dikter till Tranströmer 2011


Tiden

en mörk novemberkväll
då löven ligger som en gråbrun sörja
som inte ens hönsen kan sprätta iväg
läser jag sista sidan i boken
om den utmätta tiden
där döden är en del av livet
där tankarna om evigheten
utplånar tid, rum och orsakssammanhang
där döden gör sig påmind
genom att Eros förvandlas till Agape
där tvivel, hopp och tro
flätas samman till ett sammanhang

där vår tid är den första
då man river hus för att medvetet
fylla luckan med något som är sämre där
Jesus idag skulle ha kritiserats
för sitt okristliga beteende

där saknaden finns vid
tornsvalornas flytt till Söder
och lyckan vid alpsvalornas drillande rop
eftersom båda helt och hållet är himmelens fåglar

 © Eva Langrath 2011




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-21 22:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fantastiskt.
2016-03-25

  Anya VIP
Fin text med existentiella toner. Tyckte särskilt om tornsvalorna...en fin bild.
2016-03-23

    ej medlem längre
En dikt som jag läser om flera gånger för att inte missa tankarna. Du berör stora och viktiga frågor på ett poetiskt och vackert sätt.
2016-03-22

  Solstrale VIP
Den omringar fånget av livsbetraktelse, lutar huvudet på sned och utbrister åh ja,,, döden är allt liv,,,men nej då,,, känner ett djupt vemod skölja genom. Poesi! Tack!
2016-03-22

  ULJO
Beundransvärt skrvet. Poeshj på hög nivå.
2016-03-22

    ej medlem längre
Väldigt ljuvlig och mörk poesi! Håller en hög klass! Fastnade särskilt för verserna
"där döden gör sig påmind
genom att Eros förvandlas till Agape"
Gillar! Känns som att den förlorade antiken beskrivs i de raderna, som att kärleken till människor (som Eros frambesvärjer) blivit skymd av tron på någon övermakt vars existens är osäker...? Och slutstrofen är fin.
2016-03-21

  KYREUS of Sweden
Stor Lyrik
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP