Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så - får det bli

 

 

 

 

träden de avlövade nakna

höljda i skugga

vatten blänker i oljerockars utlagda svarta

luften bidar stillastående

i stund av tröstlös sipprar ljus in

träden

vatten

allt

skimrar

en vidvingad lyfter

 

 

 

*

 

 

 

doket

sluter tätt

om

 

 

ansiktet

 

 

vindar håller doket

 

 

hon ser genom

det de trodde henne inte se

 

 

i lä av skogshus

lyfter hon doket

 

 

 

 

skakar varsamt ut

synen

 

 

lyssnar till ljusets stämma

 

 

 

*

 

 

 

mannen

 

 

vandrar inom

lindad

i mantel

 

 

av

fråga

 

 

frågevinden leder

 

 

vattnen

vidare

 

 

virar

ut

 

 

manteltyngds umbra

 

 

svävar

med svanarna

 

 

in i vildblomsteräng

 

 

 

*

 

 

 

hudar målas med tecken

jorden viskar in i vakarelden

tystnaden lyssnar, svarar

målar med rötter malda i flodvatten

i skålar givna av jord

brända i lera

glaserade

i ädelt

ljus

 

 

 

*

 

 

 

 

detta

 

fallande lugn

 

 

bäddar in längtan i stillhet

 

 

 

bladen sluts

 

 

i insiktsandning

 

 

de kikar ut

under vintergrästäcke

 

 

 

får det

 

bli




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-22 09:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om texten!
2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser