Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Terrorattentaten i Bryssel 2016-03-22


Ondskans belägring

medan jag känner ångest
över dagens triviala banalitet
är det några ondsinta
som har smitt planer
i sekunder, minuter, timmar
har de förberett förstörelse

medan jag bara väntar ut ljuset
så jag ska få vila i mörkret
är det några vansinniga
vars mission är att terrorisera
skapa förvirring och skräck
i dagar, veckor, månader

medan jag har fullt upp med en
bara mig själv i mitt inre krig
finns det sådan ondska
som ingen förnuftig kan begripa
de spränger och förgör
de hotar och förstör

de säger de gör det för sin Gud
och de tror på riktigt
att när de dör i sitt heliga krig
kommer de till ett paradis
de är hjärntvättade och ur balans
sprider ondskan vitt omkring

terrorn kommer allt närmre
hur ska vi skydda oss
den frihet vi har
är under attack
allt inom viftar vitt flagg
men åt vilket håll ska vi vända oss






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Poesia VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-22 14:38



Bookmark and Share


  stig wikman
BRA SKRIVET.
Terrorn närmar sig
och vi kan inget göra.
Men vår poesi
får man aldrig förstöra.

KRAM FRÅN STIG .
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP