Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Je Suis Bruxelles

 

Gav upp till slut

Gick inte att somna

”Je Suis Bruxelles”

lämnade mig inte ifred

Klädde på mig och gick ut

till gubben som var full

Ja, farfar måne alltså

 

Drog in nattens fräschör

i långa djupa andetag

Luften var isande kall

Det sved i lungorna

Höll upp händerna

fångade det bleka ljuset

i en svepande rörelse

 

Tänkte på de drabbade

som inte längre tilläts

samtala med gubben

Symbolen för trygghet

Så långt ifrån IS

man kan komma

 

© Kjell Åhsberg

 

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-23 22:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så solidariska gester tanken att vara hos dem som inte kan, hyllandet att kunna det som de har förlorat, det ger hopp om belysande de orättvisor vi ser, känner och genomlever, liksom tröst i natten och sorgen över mänsklighetens oskuld...väldigt gripande!
2016-03-26

  Respons VIP
En gest av uppgivenhet och förhoppning. Bra formulerat!
2016-03-24

  ULJO
Bra text och väl förpackat.
2016-03-23

    ej medlem längre
Sorgligt men sant ... tyvärr har vi nog bara sett början. Bra skrivet!

2016-03-23

    ej medlem längre
Det är så hemskt att tänka på så det är nog fler som får svårt att sova!
2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg