Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
äntligen kunde jag skriva några ord utan att få skrivkramp


Tankar under skärtorsdagsmässan

det händer att tankarna kommer

tankar jag inte bör tänka

tyvärr kommer dom

stannar kvar

trots att jag försöker tänka positivt

och vara i nuet

så var det i kyrkan i går

tankar om ondskan

som drabbar så många

människor som inte gjort något ont

jag tänkte på det

när vi alla samlades

tog för oss av det judiska påskbordet

satte oss med våra tallrikar

småpratade med varandra

innan vår kristna mäsa började

mitt huvud var fullt av dessa tankar

om hur vi människor

beter oss mot varandra

det var svårt att få bort tankarna

när det var dags för mig att läsa

skärtorsdagens texter

när altaret kläddes av

läste jag psaltarpsalmen 22

när jag läst färdig släkt lampan

som lyste över texten

var hela kyrkan mörklagd

det råde en magisk stämning

i tysnaden

ungdomarna försvann först från kyrkan

några stannade kvar

samtalade tyst med varandra

det blåste kallt när mina vänner

vandrade hemåt i kvällen

 

anits 25 mars 2016

 




Fri vers av anits VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-25 13:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit
2016-04-01

    Dan Myrbeck
Bra skildrat!

Roligt att du
vunnit din kamp
mot din skrivkramp!


2016-03-30

    sajo
Tack Stina för din underbara beskrivning av stämningen i kyrkan. Det känns i hela kroppen när man läser din text. Jag läser den flera gånger. Applåder och bokmärke.
2016-03-26

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det som händer i världen stannar ofta kvar i tankarna...fint berättat...
2016-03-25

  ULJO
Tack för att vi fick ta del av din stund
2016-03-25

  Larz Gustafsson VIP
Fly till Golgata.
Tänk på att vår ondska drabbade Jesus.
Läs i epistlarna om rättfärdiggörelsen och nåden.
Romarbrevet och Galaterbrevet t ex.
2016-03-25

  Eva Helene VIP
Så fint du beskriver stämningen i kyrkan och efteråt!
2016-03-25

  Niliboy
Allt gott å vi tänka på Jesus!
2016-03-25

  Bibbi VIP
Tack för att Du delar med Dig.
2016-03-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP