Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnet och vinden




Hon finns inte
hennes tårar är bara en himmel
hon är önskad

vi borde fått henne
vi fick inga barn

Vattnet och vinden
försöker leta upp henne.

Hon ligger uppvänd och flyter i havet.
hon ser sina drömmar gå i uppfyllese.

bussen släpper av den siste.
kvar sitter föraren och begrundar

så färdas vi,
vi färdas.

varje blad ska falla ned.
varje tavla ska tas bort.

Hon sade en gång att hans ögon är blå,
de är blå som himlen.

Hon simmar ut och kommer hem.
De är två starka individer
på en ödslig planet.

han finns inte,
hans tårar är bara en himmel.
han är önskad

vi borde fått honom
vi fick inga barn




Prosa av Lars Gullberg
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-26 09:01



Bookmark and Share


  Nanna X
En hel livshistoria i en dikt. Intressant att henne blir till honom i slutet!
2016-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg