Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Natten II





ännu en natt
och ännu en dag
jag kan inte räkna dom

De är oräkneliga

men det finns
bara en kväll
en kvar
som jag sparat

Den ligger begravd
under himlen

Vi går dit
så ska jag visa dej
där finns en skymning
invid vattnet
och en båt
som glittrar i regn

Den ska flyta bort
och hem

Du och jag ska komma
till ett land

Vi står och tittar ut
i våra fönster
och längtar
efter varandra

vi saknar varandras
hjärtslag
vi håller om
någonting kärt
och håller det
inom oss

Sedan springer vi ut
i dagens plats
och ramlar sönder
i tiden

hinner knappt
tänka klart
innan huvudet blivit
en snöboll

som tinar och blir en pöl

som torkar och dunstar

lyfter tankarna
upp varandra
och tittar frågande
på oss

som om vi glömt
bort dom
innan lampan släcks

Så finns där
den där kvällen
som jag sparat
i alla fall

kvar i den där skymningen
som väntar på mej

tar jag med dej
dit då




Prosa av Lars Gullberg
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-27 08:26



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Griper tag, vackert och vemodigt på samma gång!
2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg