Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem ska trösta knyttet?


Fumlande flimrar jag omkring
och försöker tappa hoppet för att
hoppet i sig är så skrämmande att äga
men lättare att leta efter
så jag förbrukade det och människorna skrek

HUR HÖGT
HUR HÖGT

eller blev höga och bönhörda

Men deras gud fanns inte
och ingen annans heller för den delen
men eftersom de inte blivit bönhörda än så vet de inte det
för vi ser på TV och trotsar tyngdlagen i trash där jag var en gång

Vad gjorde du där?
Jag grät

Jag grät och såg på hur fult allt är i blått ljus
men hur vackra människorna som struntade i det var

men i samma ögonblick som allt stängdes av
och de sattes på
blev det blå så tungt och blött
och om jag hade varit mor Sofi
hade jag slutat bada för länge sen och det skrämmer mig mer

Men hon som är mindre
och slumrar på centralstationen
slutar inte mumla
medan tjejen i mummelbyxor
slutar prata när hon går förbi
och i gränslandet mellan de som mumlar
och de som slutar prata
puttrar jag omkring och plockar gäss
för att hitta den oplockade
som bara måste vara en
en
en stor eller max tre små

Gäss!
Jäss.
Yäs?
Yes!
Vi vann ett os guld!

Och vad faan ska jag svara på det när urfrågan ändå kvarstår
Vem ska trösta knyttet när sista sidan är utriven?




Fri vers av barr
Läst 402 gånger
Publicerad 2006-05-02 23:51



Bookmark and Share


  molly crayons
oj. jag tycker mycket om den här. känns rent och som utlagda tanketrådar, på något sätt. (eventuellt en ovettig kommentar).
2006-08-14
  > Nästa text
< Föregående

barr