Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Första gången

utan dig

ett guldpaket på frukostbordet
värmer mig

inget kort från dig
i brevlådan idag
inget telefonsamtal

igår för ett år sedan
var sista dagen vi sågs

om vi inte ses mer har vi sagt adjö
var dina sista ord till mig

livet har fortsatt
min längsta livssträcka är avklarad
tanken känns obekväm

ditt fasthållande vid livet
förstår jag

champagnen bubblade i glaset
när jag kom hem

och du nickar nöjt till oss
någonstans

 

© Eva Langrath 30 mars 2016

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 561 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-03-31 22:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och känns innerligt! Ett tomrum. Tycker om det här
"livet har fortsatt
min längsta livssträcka är avklarad
tanken känns obekväm"

2016-08-01

  Rise Little One
Saknaden kom tillsammans med minnen och någonstans fanns det en tröst...
2016-04-06

  Ninananonia VIP
Mycket bra skrivet...

2016-04-05

  Den lilla tänkande
fick liksom en klump i magen av att läsa
2016-04-05

  ULJO
Fin poesi om sorg och saknad
2016-04-05

  Fredrik P. VIP

Saknaden i sorgens hav
i vackert poetad dikt.
2016-04-03

  Anya VIP
Jaa någonstans nickar diktarduet till er....vilket fint avslut på en varm och kärleksfull text. En dotter som skriver till sin förälder....så tolkar jag.
2016-04-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att få ha värmen
kvar ifrån det
som var, när jag
läser om det, det
andan ur mig tar!
2016-04-02

  Bibbi VIP
Så fint.
2016-04-01

  KYREUS of Sweden
Gripande
2016-04-01

  catharina.jerbo VIP
får en varm, trygg och mycket kärleksfull känsla som blandas med den största sorgen. Så otroligt väl skrivet <3
2016-04-01

  Fånga dagen
Fin dikt med innehåll
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP