Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni tycker fel

Nu gör vi skillnad en gång för alla
Rasisterna står där och spyr ut sin galla
De må ha ett engagemang som brinner
Men det är den som hörs som i slutändan vinner
Med visselpipor, rasslande nycklar
Härdade stämband, plingande cyklar
Och högljudda grejer från olika ställen
Gör vi allt för att få upp decibellen
Dessa vidriga monster ska inte få höras
De ska lida, dö eller i alla fall störas
Likt en pokerkung som snor alla essen
Skiter vi i om någon blir ledsen
Vad gör det om en SD:are börjar lipa?
Det är trots allt han mot min visselpipa
Du krystar fram nåt om yttrandefrihet
Läs lagen, din analfabet!
Det finns massa lagrum, eller jag tror det finns ett
Där det står vilka åsikter som är rätt
Ni vill diskutera samhällets brister
Men vem vill diskutera med bittra nazister?
Överrösta, ignorera och hata
Är en bättre taktik än att sitta och prata
"Vi sitter i riksdan." Ja, det stämmer tyvärr
Det finns facebookgrupper som kommer fixa det där
Det är så det går till i politikens spel
Vi tycker rätt och ni tycker fel




Bunden vers av Ludvig Nyberg
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-10 11:26



Bookmark and Share


  Helena Leijd
lysande!
2022-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg