Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du blånande april

Åh, du friska blå april!

Jag känner hur undret är här.
Våren är varje år ett starkt mirakel.

Jag kände häromdan
en doft från jorden
en vårlig doft så skön...

Staren trippar på gräset
drar masken ur jorden

Solen kommer närmare nu
värmer mer
våra vintertrötta kinder

Det som var fruset och förtorkat
ska åter blomma upp!

Och den lilla mänskan
är ju en del av det hela!
En del av livskraften!
Saven stiger även
i våra levande kroppar

Vi är ju också jord.vatten
eld och luft...

Ja! Kom du härliga vår!

Bohemen








Fri vers av bohemen VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2016-04-14 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP